Hírlevél - 2023. október

HÍRLEVÉL 2023. október - Horizont Európa programok

Szeretnénk szíves figyelmét felhívni az alábbi hírekre.


Innovative Health Initiative (IHI) online rendezvény 2023. október 12. 15:00 – 16:30 között „IHI contributing partners – who, why and how?”

Regisztráció és részletek: IHI contributing partners – who, why and how? | IHI Innovative Health Initiative (europa.eu)

Az IHI partenrségben az azt finanszírozó ipari szereplők mellett ún. contributing partners szereplők is megjelennek. Ők azok, akik támogatni kívánják az IHI-t egy adott kutatási területen, de nem tagjai az IHI ipari partnereinek, ezért IHI hozzájáruló partneri státuszra pályáznak. Ezek a partnerek saját erőforrásaikat (ami lehet a kutatók ideje, laboratóriumok, adatok) vagy készpénzt fektetnek be egy vagy több konkrét IHI-projektbe. Hozzájárulásaik az ipari partnerek hozzájárulásaihoz hasonlóan működnek. A jelentkezési folyamatot, hibákat, előnyöket tárgyalja az online esemény.

 

EIT Health DIGIT-PRE program szakmai és anyagi támogatása kifejezetten kis- és középvállalkozások, TRL 6 szint, min. két konzorciumi résztvevő, partnerkereső oldalra regisztráció szeptember  közepéig

Az EIT Health (HE 3. pillér az innovációért) DIGIT-PRE egy innovációs támogatási program kifejezetten kis- és középvállalkozások (KKV-k) számára jött létre, célja két vagy több különböző régióból jövő vállalkozást tömörítő konzorciumokon keresztül olyan stratégiai együttműködések kialakítása a KKV szektorban, amelyek úttörő digitális megoldásokkal aktuális társadalmi kihívásokra válaszolnak.   A projekt honlapja a következő címen érhető el: https://www.digit-pre.eu/

A program 2024 márciusában indul és keretében a KKV-k testreszabott támogatást (konzorciumonként több mint 100 000 euró értékű szakmai és részben anyagi támogatást) kaphatnak tesztelés, szabályozási és jogi tanácsadás, finanszírozási és befektetési lehetőségek terén. Legalább TRL6 technológiai érettséggel kell rendelkezniük. Személyes segítő (Key Account Manager, KAM) is a cégek rendelkezésére áll majd, aki szakértelmével és partnereinkkel összeköttetésben áll, segítve a vállalkozásokat a program teljes időtartama alatt.

A támogatási program előkészítésére 2023 szeptember végén “open call” felhívást és partner kereső weboldalt indítanak. A matchmaking honlap a következő címen érhető el: https://www.digit-pre.eu/matchmaking/

Hazánk részéről a Syreon Kutató Intézet vesz részt partnerként a pályázatot kiíró konzorciumban.  

 

Life Science Partnering 2023 - nemzetközi egészségipari rendezvény (hibrid) 2023. október 19., Innsbruck

A tiroli élettudományi klaszter és az Enterprise Europe Network nemzetközi partnerközvetítő rendezvényt szervez egészségipari cégek, szervezetek számára. A rendezvény hibrid formában (helyszíni és online) valósul meg.

Helyszín: Innsbruck, Ausztria, Villa Blanka, Weiherburggasse 31.

Regisztráció: https://life-science-partnering-2023.b2match.io/ Délelőtt workshopokra, és rövid pitch bemutatkozásra nyílik lehetőség a helyszínen, majd délután előre egyeztetett kétoldalú B2B tárgyalásokra kerül sor hibrid formában. A pitch bemutatkozásra 2023. szeptember 30-ig lehet jelentkezni.

 

BeHEALTH hibrid health tematikájú román esemény és partnerkereső, start-up verseny  2023. október 24-26. Temesvár

A BeHEALTH eseményt 6. alkalommal rendezi meg az országos lefedettséggel bíró ROHEALTH - Egészségügyi és Biogazdasági Klaszter.  A rendezvényen panel beszélgetések zajlanak majd az alábbi témákban, illetve startup verseny és október 26-án teljes napot felölelő partnerkeresés is szerepel a napirenden.

Témák: egészségügyi szakpolitikák, szabályozási keretek és finanszírozás; e-Health; társadalmi felelősségvállalás;  transzlációs orvostudomány; egészségügyi eszközök/felszerelések; kórházak; MDR és iVD szabályozások és kihívások a piaci szereplők számára; oktatás, egészségügyi jártasság; Cancer Mission, hálózatépítés, női vállalkozók.  

További részletek és regisztráció: BeHEALTH 2023 - Home (b2match.io)

 

Meet in Italy for Life Sciences 2023 Nemzetközi üzletember-találkozó (online) 2023. október 26-27.

Regisztráció: https://brokerage2023.mit4ls.b2match.io/ 

Fő területek: Biológia/biotechnológia, Egészségipari IT alkalmazások, Orvosi eszközök, Orvostudomány/egészségügy, Gyógyszeripar/ gyógyhatású készítmények, Kapcsolódó tevékenységek az élettudomány területén.

 

 

 

Legutóbbi frissítés: 2023. 10. 04. 09:10