A debreceni Egészségfejlesztési Iroda szakmai bővítése a mentális egészségfejlesztés funkcióval

A kedvezményezett neve
Debreceni Egyetem
A szerződött támogatás összege
39 160 998 Forint
A támogatás mértéke (%-ban)
100%
A projekt tervezett befejezési dátuma
A tényleges befejezés dátuma
Projekt azonosító száma
EFOP-1.8.20-17-2017-00007

Az EFOP-1.8.20-17-2017-00007 azonosító számú „A debreceni Egészségfejlesztési Iroda szakmai bővítése a mentális egészségfejlesztés funkcióval” című pályázat keretein belül a Debreceni Egyetem 39 160 998 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert.

A pályázat keretében a 2014. óta működő Egészségfejlesztési Irodában olyan egységes egészségszervezési és egészségfejlesztési rendszer kerül kialakításra, amely jól meghatározott kliens utak mentén biztosítja a lakosság számára a szükségleteknek és igényeknek megfelelő szolgáltatásokat.
 
Az Egészségfejlesztési Iroda mentális egészségfejlesztés funkcióval való kibővítése révén koordinálni tudja Debrecen egészségfejlesztési programjait, és összekötő kapocsként működik az egészségügyi alapellátás, a járóbeteg szakellátás és az egészségfejlesztési programokat megvalósító szervezetek között. Az Egészségfejlesztési Iroda közvetlen kapcsolatot alakít ki az egészségfejlesztési programok célcsoportjaival, oly módon, hogy javítja az egészségügyi ellátórendszer prevenciós tevékenységét a háziorvosi szolgálatoktól, a járóbeteg szakrendelésektől vagy fekvőbeteg ellátásig. 

A projekt által a következő mentális egészségfejlesztési programok valósulnak meg: Szülőklub, Sajátos vagy nehéz helyzetben lévő családokat támogató tanácsadás, Segítő csoport alkoholleszokás támogatására, Pszichoklub, Előadássorozat a mentális és lelki egészség tükrében idősek részére, Alkohol-prvenció, Iskolai drogprevenció, Stresszkezelés, Tanárok képzése a szuicid személyiségzavar felismerése céljából, Kiégés-prevenciós tréning egészségügyi dolgozóknak, Lelkisegály Telefonszolgálat – tréning, esetmegbeszélés, Lelki Egészség napja.

A projekt végső célja a lakosság egészségi állapotának, életminőségének, egészségkultúrájának, egészségtudatosságának javítása.
Szakmai vezető: Dr. Papp Csaba Sándor
E-mail: papp.csaba@med.unideb.hu 
 

Legutóbbi frissítés: 2023. 04. 04. 20:26