HSUP ösztöndíjprogram megvalósítása

A kedvezményezett neve: Debreceni Egyetem

 

A projekt neve: HSUP ösztöndíjprogram megvalósítása

A projekt összköltsége: 10 041 810 Ft

Támogatás összege: 10 041 810 Ft

A projekt megvalósításának kezdete: 2021. március 01.

A projekt fizikai befejezésének határideje: 2021. június 30.

Projekt azonosító száma: 2020-2.1.1-ED-2021-00140

A HSUP egy két féléves e-learning tárgy, amelynek fókuszában az első félévében az innovatív gondolkodásmód és a startup világ megismerése áll, míg a második félévben a hallgatók az innovatív vállalkozások felépítésével kapcsolatos gyakorlati tudást sajátíthatnak el. Az első félév végén a hallgatók vizsgát tesznek és egy vállalkozási ötletükről one-pagert készítenek. Az innovatív szemlélet érvényesítése, valamint a tartalmi és formai kidolgozottság alapján - az anyaegyetem által - kiválasztott legjobb one-pagerek elkészítői és csapattársai a második félév során ösztöndíjban részesülnek annak érdekében, hogy ismereteik bővítése, kompetenciák fejlesztése mentén az ötletüket továbbfejlesztve a potenciális piacralépés felé megtegyék az első lépéseket.

Jelen projekt tárgya a hallgatói kompetenciák fejlesztése, a kiválasztott innovatív ötleteket továbbfejlesztő hallgatói csapatok előrehaladásának támogatása és az ösztöndíj-támogatási elemének lebonyolítása a Debreceni Egyetemen. A Debreceni Egyetem a projekt végrehajtása során gondoskodik az NKFIH által nyújtott támogatásnak a Hungarian Startup University Program céljainak megfelelő hasznosulásáról.

A Projekt az Innovációs és Technológiai Minisztérium Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból nyújtott támogatásával, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatallal kötött támogatási szerződés alapján valósult meg.

Legutóbbi frissítés: 2023. 02. 22. 15:17