Ultrahang készülékek beszerzése a Debreceni Egyetemen

A kedvezményezett neve
DEBRECENI EGYETEM
A szerződött támogatás összege
50 000 000 Ft
A támogatás mértéke (%-ban)
100%
A projekt tervezett befejezési dátuma
A tényleges befejezés dátuma
Projekt azonosító száma
EFOP-2.2.20-17-2017-00019

A pályázati fejlesztés eredményeként megvalósuló műszaki-szakmai eredmény: 2 db üzembe helyezett diagnosztikai ultrahang berendezés.
A beszerzések révén a Debreceni Egyetem betegellátása költséghatékonyabb lehet, működésének elősegítése és szolgáltatásai eredményességének növelése valósulhat meg. Az ultrahang diagnosztika magasabb szintű, szélesebb körű elérhetősége, folyamatos biztosítása által csökkenhetnek az egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférésben mutatkozó egyenlőtlenségek, javul a munkaerő megtartását szolgáló munkakörülmény és feltétel, valamint a lakosság számára nyújtott ellátás minősége és hatékonysága is.
Jelenleg az egyik szűk keresztmetszet a fekvőbeteg ellátás tekintetében az aneszteziológiai és intenzív betegellátás a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórházon belüli képalkotó diagnosztika infrastrukturális feltétel rendszere, az ultrahang diagnosztika. Jelentősége nemcsak a műtéti beavatkozások előtti kivizsgálásokban és aneszteziológiai vélemény felállításában, hanem a posztoperatív és egyéb intenzív ellátást igénylők folyamatos képalkotó általi monitorozásában is jelentősen növekedett. Ezen széles ultrahang diagnosztikai indikációs kör teljesítése nem valósítható meg a legkorszerűbb, legsokrétűbb, széles vizsgálati palettával rendelkező ultrahang berendezés nélkül.
A másik UH készülék beszerzésének célja az onkológia, az érsebészet, az angiológia, valamint a neurológia és idegsebészet fekvőbeteg ellátó tevékenységek segítése a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában. Az ultrahang diagnosztika fejlesztésével ugyanis lerövidíthető a fekvőbeteg ellátásban a műtét előtti kivizsgálás és a műtét utáni komplikáció kimutatás/követés.
A pályázat 100 %-os támogatási intenzitás mellett valósul meg, így a Debreceni Egyetem 50 000 000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesül.

A projektről bővebb tájékoztatás Dr. Balatoni Ildikó szakmai vezetőtől kérhető.

 

Legutóbbi frissítés: 2023. 04. 04. 20:26